180516_CPK_DSC4596_1040px.jpg

Ombygning af operationsgang og dagkirurgi på Regionshospitalet er netop sat i gang. 27,1 millioner kroner fra regionsrådet har banet vejen for projektet, som samler og udvider dagkirurgi og operationsgang til glæde for patienter og personale.

04-04-2019

Den nye fælles operationsgang og dagkirurgi skal sikre større fleksibilitet.

- Vi kan bruge alle operationsstuer og faciliteter bedre og lave de bedst mulige forløb ved at samle funktionerne i ét afsnit. Det giver samtidig personalet lettere adgang til at dele viden i dagligdagen på tværs af operationsgang og dagkirurgi, forklarer afdelingssygeplejerske Lotte Niebur fra Center for Planlagt Kirurgi.

Plads til flere operationer

Byggeriet foregår i tre faser. I fase 1 ombygges en tidligere sengeafdeling til ny fælles modtagelse til operation, opvågning og personalefaciliteter. I fase 2 og 3 bygges nuværende operationsstuer om, og der bygges en ekstra operationsstue, så Center for Planlagt Kirurgi kan udvide antallet af operationer.

- I dag kan der opstå ventetid, fordi vi venter på den rette stue. Når vi samler al operationskapacitet i samme afsnit, kan vi undgå dette, og dermed får patienterne også en bedre oplevelse. Vi får også et blokadeområde, så patienter ikke skal flyttes mellem etager undervejs i deres operationsforløb, forklarer Lotte Niebur.

Den nye operationsgang forventes at stå færdigsommeren 2020.

Yderligere oplysninger:

Projektleder Dan Enkelund, Servicecenteret, Hospitalsenhed Midt Midt, tlf. 5181 0735

Afdelingssygeplejerske, Lotte Niebur, Center for Planlagt Kirurgi, Hospitalsenhed Midt, tlf. 7841 6888

Foto: Agata Lenczewska-Madsen