190117 Indvielse af Trykfondens Familehus Hammel_63_1040px.jpg

OBS: Se fotogalleri nederst på siden. 

17-01-2019

TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter blev onsdag den 16. januar officielt indviet af regionsrådsformand Anders Kühnau, der klippede det røde bånd til klapsalver fra patienter, pårørende, personale og gæster.  

H.K.H. Kronprinsessen skulle oprindeligt have indviet det nye familiehus, men hun blev i sidste øjeblik forhindret på grund af problemer med flyet fra København. Indvielsen blev gennemført alligevel, og regionsrådsformand Anders Kühnau overtog i stedet Kronprinsessens rolle under besøget.

– Vi står i dag med et flot og færdigt byggeri, som nu er taget i brug og i fremtiden vil gøre en stor og betydningsfuld forskel for familier til indlagte børn og unge på neurocentret. Vi har i Region Midtjylland en ambition om at yde den ypperste og mest højtspecialiserede rehabilitering af børn og unge, som har fået en hjerneskade. Det er en kompleks opgave, og det understreger behovet for gode fysiske rammer for et så normalt familieliv som muligt i rehabiliteringsforløbet, lød det blandt andet fra Anders Kühnau, formand for regionsrådet i Region Midtjylland.

Anders Kühnau takkede på hele regionsrådets vegne TrygFonden for, at familiehuset kunne blive en realitet. Og han takkede for øvrige donationer og den store arbejdsindsats, der ligger bag det nu færdige familiehus. 

Plads til familieliv og fællesskab

– TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter vil fremadrettet udgøre en midlertidig bolig for en række familier. En bolig, hvor der både skal være mulighed for privat ophold og for fællesskab imellem mennesker. Det kræver omsorg og nærvær, men også omtanke fra både fagpersoner og frivillige, som skal udgøre husets livsnerve, sagde Bente Dam, oversygeplejerske og medlem af centerledelsen på Hammel Neurocenter og fortsatte:

– Gennem etablering af familiehuset er der skabt nogle helt nye unikke fysiske rammer, som skal danne basis for et fremtidssikret behandlingsforløb for børn og unge og deres familier. Undervejs i hele planlægnings- og byggeperioden har der været nedsat brugergrupper, og huset er bygget ud fra familiernes behov, ønsker og forventninger til både stemning og funktionalitet.

Om familiehuset

TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter skal fungere som en hjemlig base for forældre og søskende til børn, der er indlagt på Hammel Neurocenter til genoptræning efter at have fået en hjerneskade. Et genoptræningsforløb efter en hjerneskade tager lang tid og varer oftest flere måneder.

Det nye 600 m2 store familiehus skal være en oase og et åndehul, som giver familierne bedre plads til at pleje familielivet og mulighed for leg, afslapning, motion, musik og lignende.

Familiehuset sikrer, at de enkelte familier kan få lidt privatliv i husets otte lejligheder. De er hver på 25-30 m2 og rummer soveværelse, opholdsrum, badeværelse og terrasse.

Familiehuset har fælles køkken, opholdsstue og legerum, hvor familierne kan mødes med hinanden. I centrum af huset er der anlagt en skærmet gårdhave, og udendørs er der plads til både ro og leg.

Fakta

  • TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter er blevet en realitet på baggrund af en donation fra TrygFonden på 25,5 millioner kroner. Lions Club har doneret 300.000 kroner, som er brugt til indkøb af møbler, mens Nine United-Fond har doneret 100.000 kroner til havemøbler.
  • Hammel Neurocenter har ansvaret for driften af huset og er i øjeblikket i gang med at rekruttere frivillige.
  • Huset er bygget i samarbejde med C.C. Contractor, Cubo Arkitekter og Midtconsult.    

 

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.