Vandskadeweb.jpg

Foto: Thorkild Ringsborg Vestergaard

Nattens skybrud har givet vandskader på hospitalet i Viborg, men driften er ikke ramt. Opdateret torsdag middag

31-07-19

Opdatering torsdag klokken 12:

Onsdag eftermiddag blev Regionshospitalet Viborg endnu engang ramt af massiv regn. Nogle af de samme områder som ved første skybrud blev ramt igen.
Status er stadig, at skybruddene ikke har berørt driften af hospitalet.
Der er ryddet op efter gårsdagens uvejr, og der er i øjeblikket ved at blive lavet et overblik over skadernes omfang.

Flere har udtrykt undren over udmeldingen om, at skybruddene ikke har berørt driften af hospitalet, da tre operationsstuer er lukket ned på grund af vandskade. Denne vandskade skyldes ikke skybrud, men derimod en vandskade, der opstod natten til søndag. Her faldt en splitkøler i et teknikrum på Etage 6 ned, og den rev i faldet et vandrør over, hvorefter vand sev ned på tre operationsstuer på Etage 5. Der er altså tale om to forskellige hændelser. Der bliver arbejdet på at klargøre de tre operationsstuer til at modtage patienter igen i uge 34.

Patienterne på Regionshospitalet Viborg kan ånde lettet op, for nattens skybrud i Viborg kommer ikke til at betyde aflyste konsultationer eller operationer. Hospitalet er i nattens løb blevet ramt af den massive regn, men heldigvis er der kun sket materiel skade.

Afløbet på højhusets tag har ikke været tilstrækkeligt til de helt usædvanligt store vandmængder, og en del vand er derfor løbet ned igennem bygningen. Teknikere arbejder nu på at løse problemet fremadrettet.

- Vi må forvente, at der er en del vandskader på hospitalet, men driften er heldigvis ikke blevet ramt. Vi kan endnu ikke sige, hvor omfattende skaderne er. Det er vi stadig i gang med at undersøge, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Det største problem ser umiddelbart ud til at være vand, der er kommet op nedefra. Vandet er kommet ind på etage 1 i alle hospitalets bygninger, og herfra er det sevet ned på etage 0. Oprydningen har været i gang siden i nat, og midt på formiddagen onsdag er alle behandlingsbygninger gjort rene.

- Det nye akutcenter er desværre også blevet ramt, men heldigvis ikke nær så hårdt som da der den 26. marts opstod en vandskade, da en tilbageløbsventil sprang læk. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke udelukke, at det får konsekvenser for indflytningen af akutafdelingen til november, men vi sætter naturligvis ind med det samme og gør alt, hvad vi overhovedet kan for at få det klar til tiden, siger Thomas Balle Kristensen.

En enkelt elevator i højhuset var i nat ude af drift på grund af vand. Indtil det tekniske personale fik et overblik over, om flere elevatorer risikerede at blive ramt af strømsvigt på grund af vandet, tog man fra personalets side ikke nogen chancer. En enkelt patient blev derfor omvisiteret til Regionshospitalet Herning, inden der var skabt sikkerhed for, at andre elevatorer kunne anvendes.

- Der bliver ganske givet brug for nogle reparationer, hvor vandet er trængt ind. Det går vi nu i gang med. Men vi forventer ikke, at det får nogen betydning for hospitalets patienter, afslutter Thomas Balle Kristensen.


Yderligere oplysninger:
Thomas Balle Kristensen, hospitalsdirektør, tlf. 3038 7193

Foto: Privatfoto.