190416-Larissa-Callesen_DSC4504_1040px.jpg

Larissa Callesen er klar til hovedforløbet på den nye akutlægeuddannelse i Viborg. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Akutafdelingens reservelæge, Larissa Callesen, blev vurderet som stærkeste kandidat, da der for nylig var samtaler til de første stillinger i hovedforløbet på den nye akutlæge-uddannelse. Dermed fik hun lov at vælge først – og valget faldt på Akutafdelingen i Viborg. Et stærkt signal til fremtidige studerende, siger ledende overlæge Jacob Stouby Mortensen.

25-04-2019

- Det viser, at Akutafdelingen i Viborg er et godt sted at være. At her er spændende opgaver, mulighed for at lære og gode kolleger at være sammen med.

Sådan konkluderer ledende overlæge Jacob Stouby Mortensen, efter at Akutafdelingen på Regionshospitalet Viborg på alle måde løb med førstevalget, da Uddannelsesregion Nord som den første var klar til at udbyde de nye hoveduddannelser i akutmedicin.

Afdelingens reservelæge, Larissa Callesen, blev af det nationale ansættelsesudvalg vurderet til at være den bedste kandidat, og dermed fik hun også lov til at vælge først blandt de i alt fire stillinger i det midt- og nordjyske. Og hendes valg faldt altså på Viborg.

Ny uddannelse sikrer bedre behandling

Den nye uddannelse i akutmedicin skal sikre, at de akutte patienter fremover får en endnu bedre behandling på landets akutafdelinger.

- De nye akutlæger har en bred viden om alt det, patienterne kan fejle. Det betyder, at de altid holder alle muligheder åbne, når de skal finde ud af, hvad der er galt med patienten. Dermed reduceres risikoen for at lægge sig fast på en bestemt diagnose fra begyndelsen – med risiko for at overse, at patienten fejler noget helt andet eller mere, forklarer Jacob Stouby Mortensen.

Og netop bredden i uddannelsen og variationen i hverdagen har været afgørende for Larissa Callesen, da hun skulle vælge speciale.

- Det er det brede sygdomsbillede, der interesserer mig. Jeg trives bedre med mange forskellige patientgrupper end med de samme kontroller og udredningsforløb dag efter dag, forklarer Larissa Callesen.

Første hold på uddannelsen

Larissa Callesen stammer fra Rusland, hvor hun uddannede sig til socialrådgiver. I 2002 kom hun til Danmark, hvor hun siden har uddannet sig til sygeplejerske og arbejdet som sådan i Randers, inden hun begyndte på medicinstudiet. Under uddannelsen har hun blandt andet arbejdet på en ortopædkirurgisk afdeling, i almen praksis og på Hjertesygdomme i Aarhus, inden hun sidste år begyndte på introduktionsuddannelsen i Akutafdelingen i Viborg.

At hun nu har valgt Viborg som udgangspunkt for de næste års uddannelsesforløb er ingen tilfældighed.

- Jeg er rigtig glad for at være i Viborg. Jeg kender de engagerede kolleger og arbejdsforholdene, så det var helt oplagt for mig at vælge Viborg, siger Larissa Callesen.

Når hun om fem år er færdiguddannet som akutlæge, vil hun samtidig være blandt de allerførste til at have taget hele den nye uddannelse i Danmark.