191205 Dagkirurgi flytter til foromtalen_DSC0633_1040px.jpgOverlæge Ahmed Radif og afdelingssygeplejerske Lotte Thrane og Ann Herling glæder sig til at tage de nye rammer til Dagkirurgi i brug. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

Med indflytningen i det nye akutcenter får Regionshospitalet Viborg bedre rammer til de stadigt flere dagkirurgiske patienter.

12-12-2019

Patienterne skal føle sig ventede, velkomne og i trygge rammer, når de ankommer til den nye Dagkirurgi på Regionshospitalet Viborg. Det er grundtanken bag de nye, specialdesignede rammer, som klinikken tager i brug i slutningen af december.

- Vi glæder os utroligt meget til at flytte i lokaler, som er skræddersyet til netop dagkirurgi. Hvor patienterne kan blive modtaget, hvile ud og blive udskrevet igen fra det samme område og opleve en sammenhæng og tryghed i hele forløbet, fortæller afdelingssygeplejerske Ann Herling.

Eksempelvis er de nye venteområder indrettet, så patienter fremover kan sidde omklædt i hospitalstøj i skærmede områder frem for at vente side om side med pårørende i store vinterfrakker.

- Det kan virke som en lille ting, men det gør en klar forskel for patienterne at sidde i trygge og varme rammer, så de ikke skal føle sig mere udstillede eller sårbare end højst nødvendigt. Samtidig får vi bedre faciliteter til fortrolige samtaler med patienterne, gode hvileområder og et lille caféområde, hvor de kan få lidt at spise, mens vi holder øje med, om de har det godt efter operationen, siger afdelingssygeplejerske Lotte Thrane.

Effektive rammer
Med indflytningen på etage 5 i det nye akutcenter, får Dagkirurgi samtidig bedre mulighed for at samle personalet og planlægge endnu mere strømlinede og effektive forløb for de dagkirurgiske patienter.

- Flytningen af Dagkirurgi er et godt eksempel på, at det nye akutcenter er skræddersyet til nutidens og fremtidens behandlinger. Her har vi indrettet os, så vi kan tage imod de stadigt flere kirurgiske patienter, som kan behandles samme dag og give dem en optimal behandling – samtidig med at vi undgår unødig spildtid for personalet, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.

For få år siden blev langt hovedparten af hospitalets patienter indlagt efter operation – i dag er ambitionen, at op mod 80 procent af operationerne gennemføres som dagkirurgiske indgreb, hvor patienten allerede samme dag bliver udskrevet og kan tage hjem i egne, trygge rammer. De dagkirurgiske operationer tæller dermed i dag alt fra knæ- og skulderoperationer til brystoperationer og operationer for eksempelvis brok, galdesygdomme eller gynækologiske indgreb.

Operationsstuerne følger i uge 10

Selve flytningen finder sted i uge 51, og den 23. december tager Dagkirurgi så imod første patient i de nye lokaler.

Her tager Dagkirurgi alle funktioner til modtagelse, klargøring, opvågning og udskrivning af patienterne i brug. I uge 10 åbner så desuden de 7 nye dagkirurgiske operationsstuer. Ind til da fortsætter Dagkirurgi med at benytte hospitalets øvrige operationsstuer på samme etage.

- For patienterne får det ingen betydning. De vil fortsat opleve at blive modtaget og efterfølgende hvile ud efter operation i de nye rammer. Men som medarbejdere og på den faglige front glæder vi os selvfølgelig rigtig meget, til hele den nye Dagkirurgi er i brug som oprindeligt tænkt – med alle de fordele, det giver i forhold til planlægningen og de daglige opgaver, siger overlæge og funktionsleder Ahmed Radif. 

 

Yderligere oplysninger:

  • Lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen, Hospitalsenhed Midt, tlf. 7844 1003
  • Afdelingssygeplejerske Ann Herling, Dagkirurgi, Operation og Intensiv, Regionshospitalet Viborg, tlf. 7844 5263
  • Afdelingssygeplejerske Lotte Thrane, Dagkirurgi, Operation og Intensiv, Regionshospitalet Viborg, tlf. 7844 5271