200228-Pædagog-og-et-barn_DSC4832_1040px.jpg

Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.

14-01-2021

Efter en turbulent tid er afdelingen Børn og Unge i Hospitalsenhed Midt igen inde i en stabil positiv udvikling. Det vurderer Hospitalsudvalget i Region Midtjylland, der ikke længere mener, at der er behov for at give afdelingen særlig politisk opmærksomhed.

Afdelingen Børn og Uge i Hospitalsenhed Midt er atter på rette vej, og derfor er der ikke længere behov for særlig politisk opmærksomhed. Hospitalsudvalget har siden foråret 2020 løbende fået statusredegørelser vedrørende udviklingen på afdelingen Børn og Unge, der har været belastet af blandt andet utilfredshed og opsigelser, men det slutter altså nu.

Æren for at afdelingen atter er på ret kurs tilfalder i høj grad afdelingens personale, mener Hospitalsudvalgets formand Henrik Gottlieb Hansen (S).

Region Midtjyllands Hospitalsudvalg drøftede mandag afdelingens status, og udvalgets medlemmer er enige om, at fremskridtene er både betydelige og stabile, og at afdelingens brugere, personale og ledelse nu mest af alt har brug for arbejdsro.

Med på udvalgsmødet var både Børn og Unge-afdelingens ledende overlæge, oversygeplejerske og medarbejdernes tillidsvalgte. De tre redegjorde for en lang række ændringer og initiativer, f.eks. en måling af forældrenes tilfredshed med skriftlig kommunikation, arbejde med medarbejderindflydelse, fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed for, at pårørende kan regne med høj kvalitet i behandlingen.

- Samlet tegnede de billedet af en styrket afdeling med mod og nysgerrighed på fremtiden. Og det er præcis hvad patienter, pårørende og personale har brug for, for at komme videre, siger Hospitalsudvalgets formand Henrik Gottlieb Hansen (S).

Også Hospitalsudvalgets næstformand Ib Bjerregaard (V) er tilfreds med, at Børn og Unge er på ret køl.

- Efter at flere utilfredse forældre kontaktede mig i efteråret 2019 og ind i 2020, er det stoppet og med oplægget fra ledelsen i Børn og Unge, er jeg både glad og lettet. Ledelsen og andre ansatte på afdelingen har ydet en stor indsats og sat en ny retning. Det synes jeg, vi skal kvittere for, siger Ib Bjerregaard.

Afdelingen har tilknyttet 29 læger, men trods almindelig mangel på speciallæger, ser kun en enkelt stilling ubesat. Stillinger i andre faggrupper er besat.