09-07-2021

I uge 27 til 29 bliver CT-skanneren på Regionshospitalet Skive udskiftet, da den er slidt og ikke kan køre fuld kapacitet længere. Den bliver erstattet af en nyere model, der kan foretage både flere og bedre skanninger.

Udskiftningen af skanneren sker som et led i en skanner-rokade på Hospitalsenhed Midt, hvor den gamle skanner i Skive altså udgår af skannerporteføljen og erstattes af en nyere model.

- Den gamle CT-skanner i Skive kan ikke længere køre fuld program. Derfor siger vi farvel og tak til den på grund af dens alder. Udskiftningen af skanneren giver os mulighed for at udføre bedre skanninger og øge kapaciteten på hospitalet i Skive, og det er vi glade for, siger ledende overlæge Geert Willander fra afdelingen Røntgen og Skanning i Skive og Viborg.

Udskiftningen af skanneren betyder, at der vil være lukket for CT-skanninger på Regionshospitalet Skive i uge 27 til 29, mens udskiftningen finder sted. I denne periode vil alle CT-skanninger midlertidigt foregå på Regionshospitalet Viborg.

Kompleks flytning

Det er en kompleks opgave at flytte en skanner både ud og ind i en bygning. Faktisk er det nødvendigt at lave et hul i muren for at få plads nok til at få skannerne ud og ind.

Begge skannere bliver skilt ad i de dele, de kan, men de er alligevel både store og tunge at manøvre rundt med. Derfor er det nødvendigt at bruge en mobilkran.

Når kranen har udført sin del af arbejdet, venter et stort arbejde med at samle den nyankomne skanner i dens nye "bolig" på Regionshospitalet Skive. Derefter skal den testes, før den er klar til at skanne patienter.

- Det er et stort arbejde at flytte en skanner både ind og ud af en bygning, men vi har dygtige folk til at hjælpe os. Vi tester skanneren ad flere omgange, før vi er klar til at modtage patienter til skanning, så vi er sikker på, at alt fungerer som det skal, siger Geert Willander og tilføjer:

- Vi glæder os til udskiftningen er veloverstået, så vi kan tilbyde borgere fra Skive og omegn endnu bedre skanninger på hospitalet i Skive.