210105 Vaccinationcenter Viborg_DSC5603_1040px.jpg

06-01-2021

Vaccinationscentrene i Viborg og Silkeborg er nu åbnet, og de ansatte har i dag vaccineret de første borgere i centrene.

De ansatte var allerede klar til at vaccinere de første borgere mod COVID-19 tirsdag den 5. januar, men måtte vente en ekstra dag på borgerne på grund af en teknisk fejl med indkaldelserne. I stedet brugte de ansatte tirsdagen på at vaccinere frontpersonale fra Hospitalsenhed Midt, så ingen vaccinationer og tid er gået til spilde, mens de i dag onsdag har vaccineret de første borgere.

- Det er en fantastisk milepæl, vi er nået til i dag, hvor vi har vaccineret de første borgere i vores vaccinationscentre. Vi har ventet spændt på denne dag, og vi sætter en stor ære i vores arbejde med at få bekæmpet COVID-19, siger oversygeplejerske Ann Herling, der er leder for vaccinations- og testcentrene i Viborg og Silkeborg og fortsætter:

- De ansatte har knoklet hårdt for at blive klar til denne dag, og deres store indsats kulminerer nu, hvor vi begynder at vaccinere borgerne. De ansatte har i dag taget flot imod de første borgere, der med glæde er blevet vaccineret mod COVID-19. Mine kolleger er virkelig seje og fortjener et stort skulderklap for det imponerende arbejde, de har leveret for at blive klar.

210105 Vaccinationcenter Silkeborg_DSC5470_1040px.jpg

De første stik går til sårbare og ældre borgere

De første vaccinationer i vaccinationscentrene bliver givet til sårbare og ældre borgere, der er visiteret af egen læge eller kommune. Det er Sundhedsstyrelsen, der fastlægger kriterierne for, hvem kommunerne og lægerne skal visitere og prioritere først.

I første omgang drejer det sig om sårbare og ældre borgere, som er i særlig risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb. Det kan for eksempel være ældre borgere, der nok klarer sig i eget hjem, men er afhængige af hjælp til personlig pleje og det praktiske. Det kan også være borgere med tilstande eller sygdomme, som betyder, at de er særligt udsatte for et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med COVID-19. 

210105 Vaccinationcenter Silkeborg_DSC5528_1040px.jpg