17-05-2021

De to kliniske funktioner i Dialyse og Klinik for Nyresygdomme samles i nye rammer med den nødvendige plads til opgaver, funktioner og ikke mindst en gruppe patienter, der hyppigt har sin gang på hospitalet.

- Vi rykker fra nogle små fysiske rammer til et nyrenoveret afsnit med meget mere lys og meget mere plads. Det kommer til at gavne både patienter og personale, fastslår oversygeplejerske på Medicinsk Afsnit og Hjertesygdomme i Viborg, Anne Dorthe Bjerrum, der forventer at de nye rammer vil forbedre arbejdsmiljøet hos personalet:

- Alt er indrettet mere fornuftigt i forhold til det fysiske arbejdsmiljø, mens vi også har fået et konferencerum, hvor vi kan udvikle os fagligt og sparre virtuelt med blandt andet andre dialyseafdelinger.

Patienterne er blevet inddraget i indretningen

Mange nyrepatienter besøger afsnittet to til tre gange om ugen i to til fire timer ad gangen. Netop af den årsag har det været vigtigt for personalet på Dialysen og Klinik for Nyresygdomme at inddrage dem i indretningen af de nye rammer:

- Vi inviterede Nyreforeningen og nogle patienter til en rundvisning forud for flytningen, og vi fik en masse forslag til både skiltning og indretning på afsnittet, som vi har taget til os, fortæller Anne Dorthe Bjerrum.  

Udover mere plads til den enkelte patient og til samtalerum, vil der ved hver seng eller stol være en tablet, så patienterne kan se fjernsyn eller tilknytte deres egen computer, når de modtager behandling. Herudover er væggene dekoreret med store natur- og dyrebilleder fra lokalområdet.

- Vægdekorationerne kommer til at gøre det mere hjemligt og mindre sterilt, og det er især vigtigt når man som patient er her så ofte, slutter Anne Dorthe Bjerrum, der glæder sig til at tage de nye rammer i brug fra onsdag d. 19. maj.

Ombygningen af Dialysen og Klinik for Nyresygdomme er en del af delprojekt 3 i det omfattende kvalitetsfondsbyggeri til i alt 1,16 milliarder kroner på Regionshospitalet Viborg. Under Delprojekt 3, som er den sidste og igangværende etape af kvalitetsfondsbyggeriet, skal Hjerteklinikken udvides og renoveres, mens Intensiv også skal flytte i nye rammer.