200525-Peter-Samir-Heskjær-Al-Humaidan_DSC7734.jpg

 

Professor Peter Humaidan er blandt verdens mest citerede forskere. Det viser en ny opgørelse fra Stanford University i USA. Peter Humaidan forsker med afsæt i Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive i Hospitalsenhed Midt.

07-12-2021

Den netop udkomne liste rummer de 190.063 mest citerede forskere i verden på tværs af alle forskningsfelter. Peter Humaidan er i 2020 citeret 6.500 gange af andre forskere i deres videnskabelige artikler. Det placerer ham i den øverste tredjedel af den samlede liste, som en af få danske forskere.

Peter Humaidan har været ansat ved Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive siden 1997, kun afbrudt af en kort ansættelse på Odense Universitetshospital fra 2011-2013. I hans tid på Fertilitetsklinikken har han publiceret over 200 forskningsartikler i videnskabelige tidsskrifter. Det er disse artikler, som citeres flittigt af andre forskere verden over.

- Så høj placering på de internationale lister er en stor anerkendelse af Peters omfattende arbejde. De mange citater viser, at man internationalt betragter Peter Humaidans forskning som et væsentligt bidrag til udvikling af fertilitetsbehandling på verdensplan, fortæller klinikchef og overlæge fra Fertilitetsklinikken, Helle Olesen Elbæk.