BOU_Jens-Peter-Nielsen_DSC7794_1040px.jpg

Ledende overlæge Jens Peter Nielsen (foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt). 

28-06-2021

Jens Peter Nielsen er blevet fastansat som ledende overlæge i Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg. Han har været konstitueret i stillingen siden juni 2020 og bliver nu en fast del af ledelsen, der skal tegne afdelingen i fremtiden.

Et enigt ansættelsesudvalg har valgt at ansætte Jens Peter Nielsen i stillingen som ledende overlæge i Børn og Unge. Det glæder hospitalsledelsen, der det seneste år har oplevet, hvordan Jens Peter Nielsen er kommet hurtigt og godt ind i ledelsesopgaven.

- Jens Peter sagde ja til at blive konstitueret ledende overlæge, da afdelingen stod i en svær situation. Jens Peter er gået rigtig godt til opgaven og har også formået at løse den med et rigtig godt resultat. I hospitalsledelsen er vi imponeret over den måde, han hurtigt har udfyldt jobbet, og derfor er vi rigtig glad for, at han nu bliver fastansat som ledende overlæge. Det bliver godt for både patienter, pårørende, medarbejdere og udviklingen af afdelingen, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen fra Hospitalsenhed Midt.

Jens Peter Nielsen har været overlæge i Børn og Unge i 26 år, hvor han har arbejdet i afdelingens Afsnit for Syge Nyfødte og Tidligt Fødte. Han har derudover tidligere været uddannelseskoordinerende overlæge på tværs af Hospitalsenhed Midt med ansvar for yngre lægers uddannelse.

Unik faglig ekspertise

Nu fortsætter Jens Peter Nielsen sit virke i børneafdelingen med fokus på ledelsesopgaven. En opgave han deler med oversygeplejerske Ann Herling. Sammen udgør de afdelingsledelsen i Børn og Unge.

- Jeg er rigtig glad for og stolt over, at Jens Peter er ansat som min faste ledelsesmakker i Børn og Unge. Jens Peter har en helt unik faglig ekspertise, som han har opbygget igennem forskning, uddannelse og klinisk praksis igennem mange år. Jens Peter og jeg supplerer hinanden utrolig godt i ledelsesfeltet. Med vores kompetencer kan vi sammen favne både dybt og bredt i vores ledelsesmæssige virke, lyder det fra Ann Herling.

Bygger videre på et godt samarbejde

Jens Peter Nielsen har særligt haft fokus på opbygning af lægestaben og rekruttering det seneste år. En trivselsundersøgelse fra afdelingen vidner om, at arbejdet bærer frugt, og at afdelingen er i god gænge.

Det seneste års arbejde med ledelsesopgaven har givet den erfarne overlæge blod på tanden, og han er blevet så bidt af ledelsesarbejdet, at han har valgt at søge den faste stilling som afdelingens ledende overlæge.

- At være konstitueret sender et signal om noget midlertidigt. Efter et år har vi i Børn og Unge etableret et meget brugbart samarbejde ledelse og medarbejdere imellem. Ved at blive fastansat siger jeg tak for den opbakning, der har været vist mig i det forløbne år. Jeg tror på, at det nye lederteam sammen med hele afdelingen kan se frem til en stabil periode til gavn for både patienter, deres familier og ansatte, siger Jens Peter Nielsen, der altså nu er fastansat som ledende overlæge for afdelingen med hospitalsenhedens yngste patienter.