09-12-2021

I over 41 år har Helle Vinther Kristensen haft sin gang på Hospitalsenhed Midt, hvor hun med et smil på læben har ydet god service for både patienter, pårørende og ansatte.

- Jeg tror, det hænger sammen med, at det er rart at opleve, at jeg gør en forskel.

Sådan lyder Helle Vinther Kristensens svar på spørgsmålet om, hvorfor hun er blevet hos Hospitalsenhed Midt i over 40 år.

- Man er et led i tandhjulet hvad end man er piccoline, rengøringsassistent, telefonist eller læge. Og hvis der mangler et led i tandhjulet, så er der noget, der falder sammen, siger hun.

I 1979 startede Helle Vinther Kristensen netop som piccoline på Silkeborg Sygehus, hvorefter hun i en kort periode var rengøringsassistent, inden hun blev telefonist. Hun passer sammen med sine kollegaer telefonerne for alle fire enheder i Hospitalsenhed Midt og er samtidig et af de første ansigter, patienter og pårørende møder, når de kommer på hospitalerne:

- Jeg synes, det er ret fantastisk, at vi er syv personer, der kan dække alle matrikler. Både patienter, pårørende og ansatte drager nytte af, at det er de samme personer, de møder på tværs af hospitalerne.

Tålmodighed og humor er en dyd

Igennem sit arbejde møder Helle Vinther Kristensen både mennesker i frustration og sorg og mennesker i glæde og lettelse, og det kræver både empati, tålmodighed og humor at håndtere.

- Man må ty til forskellige metoder, og nogle gange er tålmodighed vejen frem, hvis vi eksempelvis skal tale en vred borger ned. Hvis vi kan dæmpe frustrationen, så de ikke smider den i hovedet på sygeplejersken, så har vi gjort det godt.

En god kollega

Engageret, grundig og ansvarsfuld er nogle af de ord, Helle Vinther Kristensens chef og kollegaer bruger til at beskrive hende. Hun går forrest i opgaver, udfører sit arbejde med stor præcision og så er hun Informationens ildsjæl og ukronede nøgledronning.

I løbet af sine 41 år har Helle Vinther Kristensen fulgt den udvikling, Hospitalsenhed Midt har gennemgået, og hun har nydt dialogen med patienter og pårørende og samarbejdet med gode kollegaer. Heldigvis for os er hun ikke helt færdig med Hospitalsenhed Midt, for da spørgsmålet lyder, hvordan fremtiden ser ud, er svaret:

- Jeg plejer at sige, at jeg bliver ved så længe, min chef vil have mig.

Helle Vinther Kristensens 40 års jubilæum fejres efter 41,5 år på grund af corona.