Regionshospitalet Hammel Neurocenter har som det ene ud af to danske hospitaler – og som det eneste rehabiliteringshospital – fået tildelt en plads på Newsweeks liste over de 200 bedste specialsygehuse i verden. Den internationale anerkendelse har grund i kompetente, motiverede medarbejdere og et stærkt sammenspil mellem uddannelse, klinik, forskning og udvikling. 

10-03-2021

Regionshospitalet Hammel Neurocenter har fået en velfortjent plads på Newsweeks liste over de 200 bedste specialiserede hospitaler i verden – og det som det eneste rehabiliteringshospital blandt de i alt 25 lande, listen rummer. Listen udkom med Newsweek fredag den 5. marts.

Det vidner om store ambitioner, høj faglighed og dedikation, mener regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau:

- Jeg er stolt over, at vi i Region Midtjylland har et flagskib inden for neurorehabilitering, som gør sig bemærket både nationalt og internationalt. Det vidner om engagerede, dygtige medarbejdere, høj specialisering og højt fagligt niveau, siger Anders Kühnau.

Blandt de 200 bedste

En placering blandt de 200 bedste specialiserede hospitaler i verden vækker naturligvis nysgerrighed om, hvor tæt på en topplacering, Regionshospitalet Hammel Neurocenter er. Newsweek oplyser dog ikke den akkurate placering, fordi specialiserede hospitaler grundet deres specialisering er sværere at sammenligne end almindelige hospitaler.

Toplisten er lavet blandt hospitaler i 25 lande på baggrund anbefalinger fra mere end 70.000 sundhedseksperter, patienttilfredshedsundersøgelser samt de forskellige hospitalers KPI (key performance indicator), som er en indikator for, hvor god man er til indfri målsætninger som eksempelvis patientsikkerhed, hygiejne og kvalitet af behandling.

- Vi arbejder seriøst på at være et veldrevet specialiseret hospital med tværfagligt samarbejde og stærkt samspil mellem forskning, uddannelse og klinisk praksis, og hvor er det dog dejligt, at det giver genlyd – også internationalt, siger Merete Stubkjær Christensen, ledende overlæge ved Regionshospitalet Hammel Neurocenter, og fortsætter:

- Det er en kæmpe anerkendelse til vores dygtige medarbejdere. De er dedikerede, og de kaster sig stolt ud i komplicerede patientforløb, og bringer hver især deres faglighed ind i at finde den bedst mulige behandling i samråd med den enkelte patient. 

Høj specialisering inden for rehabilitering

Regionshospitalet Hammel Neurocenter varetager neurorehabilitering af patienter i hele Region Midtjylland og på højt specialiseret niveau for både Fyn og Jylland. Lægefaglig direktør Hospitalsenhed Midt, Claus Brøckner Nielsen har stor ros og respekt til alle medarbejdere, der formår at leve op til det store ansvar:

- Det er et meget flot resultat, der viser, at vi stille ekspertise og høj faglighed til rådighed både nationalt og internationalt. Det må give genlyd i hele Danmark. Tusinde tak for en imponerende holdindsats fra alle medarbejdere hos Regionshospitalet Hammel.

Regionshospitalet Hammel Neurocenter er som universitetsklinik specialister og stærke på forskning. Hospitalet har i alt 120 neurorehabiliteringssenge i både Hammel, Skive og Lemvig samt i tæt samarbejde med CPK i Silkeborg om neurointensive senge. 

Hospitalsenhed Midts hospitaler i Viborg og Silkeborg er også med på Newsweeks lister, nemlig den brede somatiske liste opdelt for lande. På den danske liste over almindelige hospitaler beskriver Newsweek nemlig 13 danske hospitaler, hvor både Regionshospitalet Viborg og Regionshospitalet Silkeborg sammen med Regionshospitalet Vejle er med som de eneste regionshospitaler i Jylland og på Fyn.

Fakta om undersøgelsen:

De 25 lande som indgår i undersøgelsen er udvalgt på baggrund af baggrund af levestandard, populationsstørrelse, antal hospitaler og tilgængeligt data. Landene er USA, Tyskland, Japan, Syd Korea, Frankrig, Italien, England, Spanien, Brasilien, Canada, Indien, Australien, Mexico, Holland, Polen, Østrig, Thailand, Schweiz, Sverige, Belgien, Finland, Norge, Danmark, Israel og Singapore.

 

Hospitalernes placering tildeles på baggrund af tre data-kilder:

  • Anbefalinger fra sundhedseksperter baseret på en international online undersøgelse med mere end 70.000 læger, hospitalsledere og andre professionelle i sundhed
  • Resultater fra patientundersøgelser
  • Hospitalernes KPI (key performance indicator)

Hvert hospital får en score, men disse er kun sammenlignelige inden for det enkelte land, da der er forskellige kilder i forhold til patientundersøgelser og KPI. (Eksempel: en score på 90 i land A afslører ikke nødvendigvis om hospitalet er bedre end et hospital med en score på 87 i land B).

Se listen over de bedste specialiserede hospitaler i verden her: https://www.newsweek.com/best-hospitals-2021/top-specialized, og se listen over de 200 bedste almindelige hospitaler her: https://www.newsweek.com/best-hospitals-2021.