09-11-2021

OBS: Se fotogalleri nederst på siden. 

Tirsdag den 9. november bød Regionshospitalet Viborg en ny MR-skanner velkommen til "familien". Den nye skanner er så stor, at det krævede et hul i en mur for at kunne få den ind på hospitalet.

Med ankomsten af den nye skanner har Regionshospitalet Viborg nu tre MR-skannere. Det betyder, at MR-skanningskapaciteten er øget betydeligt.

MR-skanneren er blevet transporteret fra Tyskland, og ankomsten har været planlagt igennem længere tid. Det har nemlig krævet en ombygning for at gøre plads til skanneren, men også for i det hele taget at kunne få den ind i bygningen. For ingen indgangene er store nok til, at den kunne komme igennem.

Giver nye muligheder

- Vi glæder os rigtig meget til at tage den nye MR-skanner i brug. Den har et magnetfelt, der er dobbelt så stærkt som de andre MR-skannere, og det betyder, at vi nu kan foretage billeddiagnostiske undersøgelser, som vi ikke tidligere har haft mulighed for, siger Geert Willander, der er ledende overlæge i Røntgen og Skanning på Regionshospitalet Viborg.

Den nye skanner kan for eksempel øge billedkvaliteten ved skanning af led og nervebaner.

- Samtidig giver den nye MR-skanner os nye interessante muligheder inden for forskning, fordi den har det dobbelt så stærke magnetfelt, fortsætter Geert Willander.

Ombygningen begyndte i sommer

MR-skanneren er blevet placeret i nyrenoverede lokaler i afdelingen Røntgen og Skanning. Siden sommer har ombygningen fundet sted, og to lokaler er blevet lagt sammen og bygget om for at gøre plads til skanneren.

Tirsdag ankom skanneren på en stor lastbil, og den blev hejst ind igennem et hul i facaden med en kran.

Nu venter arbejdet med at få installeret og testet MR-skanneren, før den er klar til at brug og til at undersøge den første patient.