220518 Portræt af Uffe Madsen_DSC4271_1040px.jpg

Uffe Bräuner Madsen fejrer på torsdag sit 40 års jubilæum. Gennem årene har han skiftet sygeplejersketitlen ud med titlen som arealforvaltner og lært snart sagt alle kroge af særligt RH Viborg at kende. Foto: Agata Lenczewska-Madsen 

Uffe Bräuner Madsen kender Hospitalsenhed Midts matrikler bedre end de fleste. For 40 år siden begyndte han som sygeplejeelev på hospitalet i Viborg, hvor han i dag fungerer som arealforvalter for hospitalsenhedens matrikler i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive.

30-05-2022

Spørger man Uffe Bräuner Madsen, hvad et tilfældigt rum på en tilfældig etage af hospitalet i Viborg bliver brug til, vil han med stor sandsynlighed kunne svare. Efter 40 år med skiftende roller på hospitalet og en årrække som arealforvalter har han et unikt overblik over hospitalets mange kringelkroge. I hovedet, selvfølgelig. Ikke nødvendigvis i forkromede skemaer og Excel-ark.

- Jeg er udpræget praktiker og har en rimelig god hukommelse. Jeg kan nærmest huske, hvad der er i alle vores rum. Det er meget nyttigt, når man skal have hele puslespillet til at gå op, så der er plads til alle funktioner og ikke mindst medarbejdere, konstaterer Uffe Bräuner Madsen.

Selv om 40-års jubilaren stadig ser sig selv som sygeplejersker er hans titel i dag skiftet til arealforvalter – eller slotsforvalter, som nogle af kollegerne spøgefuldt kalder ham – og opgaverne handler blandt andet om at få fordelt og indrettet de mange kvadratmeter i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive bedst muligt til de mange klinikker, afsnit og funktioner.

Ene mand i en kvindeverden

Da Uffe Bräuner Madsen den 17. februar 1981 begyndte som ung sygeplejeelev, var han blandt de yngst på sit hold. Og eneste mand blandt de øvrige 32 kvindelige elever.

-Jeg har nok altid stukket lidt ud, konstaterer Uffe Bräuner Madsen med et smil.

Selv var han ikke i tvivl om, at sygeplejefaget var det helt rigtige for ham. Måske fordi hans mors drøm om sygeplejefaget havde smittet af, funderer han. Eller fordi hans 12 år ældre storebror havde banet vejen til faget. I hvert fald var han både glad og begejstret, da første praktikperiode blev indledt på Kjellerup Sygehus.

- Det var dengang, hvor hjerteafsnittet lå på den anden side af vejen, og man måtte suse af sted med EKG'en i en barnevogn, når der var hjertestop. Og hvor vi kom til eksamen i den lille vaskeprøve med at planlægge et sengebad. Som elev sagde man ikke nej til en opgave, og jeg har virkelig taget min del af skyllerumsarbejdet og renset mange bækkener, mindes jubilaren, som til gengæld husker tiden på sygeplejekollegiet som lidt af en fest, hvor kimen til mange års godt kollegaskab og venskab blev lagt.

Har prøvet det meste

I 1984 kunne Uffe Bräuner Madsen så kalde sig færdigudlært sygeplejerske, og efter en kort afstikker til Hobro Sygehus fortsatte han karrieren på hospitalet i Viborg. Her har han siden været sygeplejerske på en række af hospitalets afdelinger, inden han i 1998 fik sin første stilling som leder og afdelingssygeplejerske.
- Jeg har aldrig været på børneafdelingen eller en fødeafdeling, men ellers har jeg faktisk prøvet det meste. Både som menig medarbejder og som leder, fortæller Uffe Bräuner Madsen.

Hans fortælling er samtidig i høj grad historien om 40 års udvikling og politiske beslutninger i det midtjyske sundhedsvæsen. Om det lille sygehus i Kjellerup, der lukkede, om større enheder og om afdelinger, der fusionerede. Om specialer, der forsvandt, opstod eller flyttede, og et fag og hospitalsvæsen i løbende udvikling.

Blandt punkterne på hans fyldige CV er også titlen som hotelchef for Patienthotellet i Viborg, inden han i 2015 rykkede videre til først Servicecentret og siden Projektafdelingen og posten som flyttekoordinator i forbindelse med ibrugtagningen af det 25.000 kvadratmeter store akutcenter i Viborg.

Tolk mellem fagfolk

I dag er titlen projektleder og arealforvalter i Hospitalsenhed Midts Byggeri og Projekt. Her er han med til at skabet et overblik over hospitalsenhedens fysiske rammer og indhold i både Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive, ligesom han i forbindelse med byggeprojekter og omrokeringer hjælper med at få afdelingernes ønsker til at gå op med de fysiske muligheder.

- Jeg ser mig selv som en slags tolk mellem klinikken og byggefolkene. Jeg ved, hvordan det er at stå ude ved patienterne, og hvad man har brug for – og samtidig kender jeg de betingelser, som økonomien og de fysiske rammer giver. På den måde kan jeg være med til at mægle og finde de bedst mulige løsninger, og jeg elsker, når det lykkes at få skabt en god løsning, som fungerer for vores læger, sygeplejersker og andre klinikere, forklarer Uffe Bräuner Madsen selv om sin opgave.

I den forbindelse gør Uffe gerne brug af sin evne til at danne relationer og falde i snak. For det er ofte det, der får tingene til at glide og gå op i sidste ende.

- For mig har relationerne og kollegerne altid været en vigtig del af mig arbejdsliv, uanset om jeg har arbejdet som sygeplejerske, leder eller arealforvalter. Jeg kan godt lide at snakke med folk, og jeg har det nok med at engagere mig, siger Uffe Bräuner Madsen, som gennem årene har været aktiv i blandt andet hospitalets revy, idrætsforening og kor.

Og selv i fritiden fylder sundhedsvæsenet en del i snakken over middagsbordet, som Uffe deler med hustruen Margit, der også er sygeplejerske. Sammen har de tre voksne børn – hvoraf de to arbejder i Region Midtjylland som henholdsvis læge og udbudskonsulent i Indkøb- og Medicoteknik. Den sidste arbejder ved Nordisk Film.

- Arbejdet og hospitalet er en stor del af min identitet og mit sociale netværk. Jeg er stolt over vores hospitaler, og selv om der har været bump på vejen og beslutninger, jeg ikke altid har været enig i, så har jeg et lyst sind og prøver at se nye muligheder hele tiden. Derfor har jeg heller ingen planer om at forlade hospitalet foreløbig, lover Uffe Bräuner Madsen.

Det runde jubilæum bliver markeret den 2. juni, hvor tidligere og nuværende kolleger er inviteret til reception.

220518 Portræt af Uffe Madsen_DSC4285_1040px.jpg