Ann Bossen Herling bliver ny oversygeplejerske i Kvindesygdomme og Fødsler. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen

Ann Bossen Herling overtager 1. marts posten som oversygeplejerske i Kvindesygdomme og Fødsler på Hospitalsenhed Midt, hvor hun desuden fortsætter som oversygeplejerske i Børn og Unge. Samtidig overtager Lene Dam Olesen ledelsen af COVID Test og Vaccination som konstitueret oversygeplejerske.

11-01-2022

Med den interne rokade får afdelingerne "Børn og Unge" og "Kvindesygdomme og Fødsler" igen fælles oversygeplejerske, og Ann Bossen Herling glæder sig til at tage hul på de nye arbejdsopgaver 1. marts.

- Jeg kender Kvindesygdomme og Fødsler som en visionær og udviklingsorienteret afdeling med mange dygtige og engagerede medarbejdere og ledere, og jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af et hold, som jeg tidligere har samarbejdet med i dagkirurgien, siger Ann Bossen Herling.

Kvindesygdomme og Fødsler og Børn og Unge har også tidligere delt oversygeplejerske, og det giver ifølge Ann Bossen Herling god mening at genoptage den løsning.

- Der er en del snitflader og oplagte samarbejdsrelationer mellem de to afdelinger, så man vil oplagt kunne drage fordel af et overlap på ledelsessiden også, vurderer hun.

Ann Bossen Herling er 52 år, har to voksne børn og bor i Skive sammen med sin mand. Hun blev uddannet sygeplejerske i 1998 og har arbejdet som sygeplejerske på Regionshospitalet Viborg det meste af sit arbejdsliv – heraf 14 år som afdelingssygeplejerske i Dagkirurgi under Operation og Intensiv.

Siden september 2020 har hun haft ansvaret for ledelsen af Hospitalsenhed Midts test- og vaccinationsopgaver som oversygeplejerske i COVID Test og Vaccination. Siden april 2021 har hun desuden været oversygeplejerske i Børn og Unge. Hun overtager posten i Kvindesygdomme og Fødsler efter oversygeplejerske Lotte Niebur, som fratræder for at blive kredschef i Dansk Sygeplejeråd.

Test- og Vaccination får ny leder

Med skiftet siger Ann Bossen Herling samtidig farvel til COVID Test og Vaccination, hvor hun de seneste år har stået i spidsen for opgaven med PCR-test og vaccinationer i Viborg, Silkeborg og Skive.

- Jeg har været utroligt glad for min tid i COVID Test og Vaccination, og jeg er sikker på, at det er en opgave, som resten af mit liv vil stå som noget helt særligt. Så det er også med en vis portion vemod, at jeg lukker den dør. Men jeg ved, at der er 6 dygtige funktionsledere, som hver især har rigtig godt styr på deres del af opgaven, og med Lene som konstitueret leder er jeg helt tryg ved situationen, siger Ann Bossen Herling.

Lene Dam Olesen bliver ny konstitueret oversygeplejerske i COVID Test og Vaccination. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Ny konstitueret oversygeplejerske i COVID Test og Vaccination bliver 39-årige Lene Dam Olesen. Hun er uddannet sygeplejerske i 2007 og intensiv sygeplejerske i 2014. Fra 2015 til 2020 var hun leder for hjemmesygeplejerskerne i Mariagerfjord Kommune, inden hun i juni 2020 blev afdelingssygeplejerske i Intensiv på Regionshospitalet Viborg, hvor hun har stået i spidsen for afsnittets 60 medarbejdere. Lene Dam Olesen bor tæt ved Hobro sammen med sin mand og parrets to børn og er i fuld gang med at supplere sin ledelseserfaring med en master-uddannelse.

- Jeg er utrolig glad for at være i Intensiv, men jobbet som oversygeplejerske i COVID Test og Vaccination var en udfordring, som jeg ikke kunne sige nej til. Jeg glæder mig blandt andet til at prøve kræfter med ledelse af andre ledere, siger Lene Dam Olesen.

Hun vurderer samtidig, at netop COVID Test og Vaccination er et godt match for hende.

- COVID-området er jo præget af en vis portion uforudsigelighed og omskiftelighed, og indsatsen ændrer sig i takt med pandemiens udvikling og de politiske beslutninger - og det passer mig rigtig godt. Jeg kan godt lide at skulle handle hurtigt og se resultater af vores fælles indsats, fortæller Lene Dam Olesen.

Helt slip giver hun dog ikke på Intensiv, som hun fortsat vil være tilknyttet i forbindelse med opbygningen af Intensivs nye fysiske rammer.

Operation og Intensiv går samtidig på jagt efter en ny afdelingssygeplejerske. Når opgaven i COVID Test og Vaccination er afsluttet, vender Lene Dam Olesen tilbage til Intensiv, hvor der fremover vil være to afdelingssygeplejersker.

Gevinst for alle parter

I hospitalsledelsen glæder sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen sig over, at ledelseskabalen kan gå op med en intern rokade.

- Først og fremmest er vi utroligt glade for, at vi på den måde kan sikre god og kompetent ledelse til begge afdelinger, så medarbejdere og patienter også fremover kan føle sig i gode hænder. Samtidig betyder det også meget for os, at vi kan tilbyde spændende ledelsesmæssige udfordringer til to dygtige ledere, som begge har markeret sig med en engageret indsats i Hospitalsenhed Midt, siger Mette Fjord Nielsen.