I løbet af den kommende måned bliver legepladsen gjort færdig med blødt gummiunderlag, legeredskaber, bænke og planter. Se flere billeder nederst på siden. Foto: Rikke Dueholm

21-09-2022

Ny legeplads på taget af Regionshospitalet Viborg giver indlagte børn og deres forældre mulighed for at trække frisk luft og holde en pause fra hospitalslivet, uden at gå alt for langt væk. Legepladsen er nemlig placeret på taget ved etage 6, hvor Børn og Unge holder til.

Udsigten fejler bestemt ikke noget, når Regionshospitalet Viborg i løbet af efteråret kan tage en ny legeplads i brug. Legepladsen bliver nemlig indrettet på hospitalets tag ud for etage 6, hvor blandt andet Børn og Unge holder til med klinik, sengeafsnit og Klinik for Syge Nyfødte og Tidligt Fødte.

Tirsdag formiddag blev de første legeredskaber hejset op på taget, og i løbet af de kommende uger vil taget blive forsynet med blandt andet klatrestativ, vippe og en gul ambulance med rat og plads til fri fantasi.

- Vi glæder os virkelig meget til at kunne tage legepladsen i brug. Den har været et stort ønske for Børn og Unge i mange år, fortæller chefsygeplejerske Ann Bossen Herling fra Børn og Unge.

Med legepladsen får afdelingens børn og unge ligesom deres forældre nem adgang til et rekreativt område med plads til både leg og hygge, afslapning og refleksion – vel at mærke uden at de behøver at bevæge sig langt væk fra hospitalets læger og sygeplejersker.

Til gavn for hele hospitalet

Det er en tiltrængt renovering af taget over hospitalets operationsafsnit, som har gjort det muligt og aktuelt at arbejde videre med det mangeårige ønske om en legeplads på taget. Samtidig har Børn og Unge nedlagt en velgørende fond, som var begyndt at trække negative renter og dermed spise af de midler, som var tiltænkt de indlagte børn og unge.

- Derfor valgte vi at investere alle midlerne i en legeplads, som kan være til glæde for både vores patienter og for resten af hospitalet. Den kommer til at ligge nærmest midt i hospitalet med nem adgang for både gående og kørestolsbrugere og med mulighed for at komme hurtigt tilbage til sin afdeling igen, når det er nødvendigt, siger Ann Bossen Herling.

Hun håber, at også besøgende på hospitalets øvrige sengeafsnit og patienter og pårørende generelt vil finde vej til den nye tagterrasse, hvor der ud over leg også er plads til helt almindelig afslapning og rekreation og til at nyde udsigten over Søndersø fra den indhegnede terrasse.

Indretningen tager højde for omgivelserne

Med alle remedierne på plads på taget vil den nye legeplads i løbet af den kommende måneds tid blive indrettet med blød belægning, stier, højbede, bænke og små skærmede kroge. Legeområderne får klatrestativ, vippe og en skriggul ambulance, ligesom der vil være hinkeruder, små spor og motoriske udfordringer, der opmuntrer til leg. Og for de lidt større børn og legesyge voksne er der samtidig planer om et udendørs bordfodboldbord.

- Vi har forsøgt at indrette legepladsen og tagterrassen sådan, at den kan bruges af både børn, unge og voksne. Og på en måde, så den passer til omgivelserne og ikke forstyrre de andre dele af hospitalet for meget, fortæller Ann Bossen Herning.

Det betyder blandt andet, at der ind mod de omkringliggende sengeafsnit og klinikker bliver etableret afskærmende højbede, ligesom der er fravalgt legeredskaber, som inviterer til høje hvin.
Den færdige legeplads ventes at stå klar til november.