Tone-Mørch-Møller_DSC9889_1040px.jpg

1. juni tiltræder Tone Mørch Møller som chefsygeplejerske i Silkeborg. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Tone Mørch Møller bliver 1. juni ny chefsygeplejerske i Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg. Her skal hun sammen med den øvrige centerledelse stå i spidsen for centrets godt 500 medarbejdere.

16-03-2022

Med Tone Mørch Møller får Diagnostisk Center en chefsygeplejerske med bred erfaring og et godt kendskab til Hospitalsenhed Midt, som ud over hospitalet i Silkeborg også tæller hospitalerne i Viborg, Hammel og Skive. Tone Mørch Møller har siden 2019 været oversygeplejeske i Ortopædkirurgi og Røntgen og Skanning på Regionshospitalet Viborg, og er dermed vant til at favne bredt og skabe overblik over mange forskellige behov i en kompleks organisation.

- Vi kender Tone som en dygtig og engageret leder, der formår at holde fokus på såvel udvikling og strategi som den daglige drift og de løbende udfordringer. Vi er overbeviste om, at hun er det helt rigtige match til Diagnostisk Center, hvor netop udvikling og de daglige opgaver skal gå op i en højere enhed, siger sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen.

Drømmejob fristede

Tone Mørch Møller er uddannet sygeplejerske fra Ribe Amts Sygeplejeskole i 1996, og har siden arbejdet som henholdsvis sygeplejerske, afdelingssygeplejerske og oversygeplejerske i både Syddanmark og Midtjylland. De seneste godt to og et halvt år har hun været oversygeplejerske i Ortopædkirurgi og Røntgen og Skanning i Viborg – et job, som hun egentlig ikke var parat til at sige farvel til.

- Men stillingen som chefsygeplejerske ved Diagnostisk Center er noget nær en drømmestilling for mig. Her kan jeg blive en del af et kompetent hold, som favner både det medicinske område og det radiologiske, og som formår at være både nærhospital for egnens borgere og udviklingshospital for hele Region Midtjylland, siger Tone Mørch Møller.

Diagnostisk Center rummer både otte medicinske specialer og det radiologiske område med røntgen og skanning. De godt 500 medarbejdere på centret håndterer årligt 70.000 ambulante besøg, 4000 akutte medicinske indlæggelser og 100.000 radiologiske undersøgelser.

Samarbejde på tværs

For den kommende chefsygeplejerske er skiftet til Silkeborg en oplagt mulighed for at være med til at præge udviklingen i sundhedsvæsenet.

- Jeg er overbevist om, at samarbejde og udvikling af nye metoder og forløb på tværs af afdelinger, hospitaler og sektorer er helt afgørende for, at vi fortsat kan have et bæredygtigt sundhedsvæsen. Og det er netop et område, hvor Diagnostisk Center allerede i dag står stærkt – og som jeg gerne vil være med til at bakke op om og udvikle, siger Tone Mørch Møller.

Hun understreger, at fokus på strategi og udvikling altid skal ske med respekt for og hensyn til nutidens patienter og medarbejdere.

- Vi skal give hver enkelt patient det bedst mulige forløb, og samtidig skal vi skabe et godt arbejdsmiljø for personalet. De to ting går hånd i hånd, og vi kan kun skabe gode patientforløb, hvis vores medarbejdere trives og er glade for at gå på arbejde, vurderer Tone Mørch Møller.

Tone Mørch Møller er 51 år og bor i Herning. Hun afløser Knirke Hartmann Thomsen, som har fået nyt arbejde i Aarhus. Samtidig skifter titlen fra oversygeplejerske til chefsygeplejerske.