Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.

02-06-2022 

Lene Dam Olesen bliver ny chefsygeplejerske i de to afdelinger Røntgen og Skanning og Ortopædkirurgi på Regionshospitalet Viborg.

Hospitalsenhed Midt har ansat Lene Dam Olesen som chefsygeplejerske i Røntgen og Skanning og i Ortopædkirurgi på Regionshospitalet Viborg. I Ortopædkirurgi kommer hun til at udgøre afdelingsledelsen sammen med cheflæge Steen Olesen og i Røntgen og Skanning deler hun ledelsen med cheflæge Geert Willander.

Røntgen og Skanning gennemfører hvert år godt 160.000 undersøgelser, som for eksempel røntgen og MR- og CT-skanninger. Ortopædkirurgi behandler akutte og planlagte ortopædkirurgiske patienter, har 27 senge og 22.000 besøg i klinikken hvert år. 

Lene Dam Olesen er 39 år. Hun er uddannet sygeplejerske i 2007 og har efterfølgende taget en specialuddannelse i intensiv sygepleje.

I 2015 gik hun ledelsesvejen og har blandt andet været leder for hjemmesygeplejerskerne samt på et plejecenter i Mariagerfjord Kommune. Lene har gennemført flere ledelsesforløb og er for nuværende i gang med en Masteruddannelse i ledelse.

- Jeg vil bruge min ledelsesmæssige erfaring til at bidrage til et godt og konstruktivt samarbejde, både internt i de to afdelinger og på tværs af afdelinger og centre i Hospitalsenhed Midt. Den specialespecifikke indsigt glæder jeg mig til at opbygge i de kommende år, siger Lene Dam Olesen.

I juni 2020 blev hun ansat på Regionshospitalet Viborg som afdelingssygeplejerske på Intensiv, og siden marts 2022 har hun været konstitueret chefsygeplejerske i COVID - Test og Vaccination på Hospitalsenhed Midt.

- Lene går ind i rollen som chefsygeplejerske med et godt kendskab til ledelsesrollen og til Regionshospitalet Viborg. Hun trådte til som konstitueret chefsygeplejerske i COVID Test og Vaccination, da vi havde brug hende i dén rolle. Hun har vist talent for både ledelse, samarbejde og for at skabe resultater. Hun er vellidt blandt medarbejderne i de afdelinger, der har haft fornøjelsen af at have hende som leder, og hun er yderst motiveret for at bygge videre på sin ledelsesrolle. Derfor er vi også glade for, at hun har sagt ja til at blive chefsygeplejerske i afdelingerne Røntgen og Skanning og Ortopædkirurgi, siger Mette Fjord Nielsen, sygeplejefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt.

- Jeg brænder både for at give patienterne de bedst mulige forløb og for at skabe det gode arbejdsmiljø for personalet. Som chefsygeplejerske vil jeg være med til at skabe en ledelsesgruppe inden for hvert af de to specialer, der både stiller krav og giver plads til medarbejderne. Jeg håber, at min kommende medarbejdergruppe vil opleve, at jeg lytter til dem og formår at tage deres input med ind i vores strategier for afdelingerne, siger Lene Dam Olesen.

Lene Dam Olesen bor ved Hobro sammen med sin mand og deres to børn på 8 og 14 år. Hun tiltræder stillingen som chefsygeplejerske i Røntgen og Skanning og Ortopædkirurgi den 1. juli.

Lene Dam Olesen fortsætter desuden som konstitueret chefsygeplejerske i Test og Vaccination frem til 1. september. Inden sommerferien forventes en national udmelding af, hvad der skal ske med det fremtidige test- og vaccinations-setup.

Stillingen som chefsygeplejerske for Røntgen og Skanning og Ortopædkirurgi blev ledig, da tidligere chefsygeplejerske Tone Mørch Møller tiltrådte som chefsygeplejerske i Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg i juni.