Potræt_1040px.jpg

Pia Munch Riisgaard tiltræder 1. april som ny ledende bioanalytiker i Patoloti.

Pia Munch Riisgaard bliver ny ledende bioanalytiker i Patologi på Regionshospitalet Viborg. Her skal hun sammen med den ledende overlæge stå i spidsen for en afdeling, som spiller vigtig rolle i mange patienters forløb.

04-03-2022

Det bliver nærmest som at vende hjem. Sådan beskriver Pia Munch Riisgaard udsigten til at begynde som ny ledende bioanalytiker i Hospitalsenhed Midts Patologi i Viborg til april.

- Jeg har været væk fra faget i nogle år, men jeg glæder mig utrolig meget til at komme tilbage. Patologien er et virkelig spændende fag, som spiller en central rolle i forhold til patienternes diagnosticering og behandling. Her er fokus på både patienter, kemi, forskning, udvikling og samarbejde, og jeg ser meget frem til at være med til at udvikle faget og afdelingen sammen med den øvrige afdelingsledelse og de dygtige medarbejdere, siger Pia Munch Riisgaard.

Stort optageområde

Patologi i Viborg beskæftiger i alt 64 medarbejdere, fordelt på bioanalytikere, speciallæger, uddannelseslæger, lægesekretærer og kapelassistenter. I afdelingen analyseres vævs- og celleprøver i forbindelse med diagnosticeringen af patienter fra flere hospitaler og praktiserende læger i det midt- og vestjyske.

- Patologi er en af de afdelinger, som typisk lever et liv uden for "offentlighedens søgelys" – men patologien er helt afgørende for, at en lang række af vores øvrige specialer kan give deres patienter den korrekte diagnose og optimale behandling. Derfor har det været vigtigt at finde en ledende bioanalytiker, som sammen med den ledende overlæge kan sikre en fortsat velfungerende afdeling og et tæt og godt samarbejde med både vores egne afdelinger og centre og de eksterne samarbejdspartnere. Og det er jeg overbevist om, vi har fundet med Pia Munch Riisgaard, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.
Hospitalsenhed Midts Patologi har et optageområde på over 500.000 indbyggere og håndterer hvert år cirka 55.000 rekvisitioner, som dækker over et bredt spektrum af sygdomme – lige fra brystkræft over lungesygdomme til gynækologiske lidelser, hudsygdomme, mave-/tarmsygdomme og øre-næse-hals lidelser.

Fra kommune til hospital

Pia Munch Riisgaard blev oprindeligt udlært som hospitalslaborant i 1989 og har siden arbejdet som bioanalytiker i blandt andet Norge, Aalborg og Skive. Fra 1999 til 2009 var hun ledende bioanalytiker på Patologisk Institut i Aalborg, inden hun skiftede til den kommunale verden. Her har hun siden haft forskellige lederstillinger – senest fem år som afdelingschef for byrådssekretariat, kommunikation, HR, og udviklingsafdelingen.

- Det har givet mig stor erfaring inden for blandt andet personaleledelse og samarbejde på tværs af opgaver, organisation og interesser, som jeg selvfølgelig tager med mig til Viborg. Og jeg ser frem til at blive en del af en velfungerende afdeling, som spiller en stor rolle i forhold til eksempelvis kræftpakkeforløb, udredning og hospitalets øvrige funktioner, siger den kommende ledende bioanalytiker.

Pia Munch Riisgaard er 55 år og bor i Malle tæt på Limfjorden sammen med sin mand. Sammen har de tre børn på 16, 19 og 21 år.