Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.

21-04-2022

1. maj tiltræder Karen Kudsk som cheflæge i Akutafdelingen på Regionshospitalet Viborg. Hun har siden november 2021 været konstitueret i stillingen.

Hospitalsenhed Midt har ansat Karen Kudsk som cheflæge i Akutafdelingen på Regionshospitalet Viborg. Hun kommer til at udgøre afdelingsledelsen sammen med chefsygeplejerske Trine Agerskov.

Karen Kudsk er 42 år. Hun er speciallæge i gastroenterologi og hepatologi og begyndte i november 2020 på en merituddannelse i akutmedicin. Hun er derudover begyndt på en master i offentlig ledelse. Siden 2017 har hun været ansat som afdelingslæge på Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Viborg, indtil hun i august 2020 skiftede til en stilling som uddannelsesansvarlig overlæge i Akutafdelingen.

- Akutmedicin tiltrækker mig på det lægefaglige niveau med de akutte patienter, der kræver behandling nu og her. Da jeg blev konstitueret ledende overlæge i afdelingen for et halvt år siden, gik jeg fra at være kliniker til at være leder. Det har været en stejl læringskurve, men jeg ville ikke have været det foruden, og jeg er rigtig glad for, at hospitalsledelsen viste mig tilliden – både da den konstituerede mig i jobbet og nu, hvor den har besluttet at fastansætte mig som cheflæge i Akutafdelingen, siger Karen Kudsk.

Den nye cheflæge i Akutafdelingen har tidligere arbejdet på Vejle Sygehus, på Aarhus Universitetshospital, på Aalborg Universitetshospital og på Regionshospitalet Viborg.

- Karen Kudsk går ind i rollen som cheflæge med et rigtig godt kendskab til både afdelingen og ledelsesrollen. Hun trådte til som konstitueret ledende overlæge i november og har allerede demonstreret talent for ledelse og samarbejde. Gennem sin tid i Akutafdelingen har hun vist evne til at skabe resultater, hun er vellidt blandt medarbejderne, og samtidig er hun motiveret for at bygge videre på sin ledelsesrolle. Derfor er vi også glade for, at hun har sagt ja til også fremadrettet at være cheflæge i Akutafdelingen, siger Claus Brøckner Nielsen, lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt.

Karen Kudsk er gift og bor sammen med sin mand og deres to børn på 11 og 13 år i Viborg.