Dagens Medicin har udpeget Regionshospitalet Silkeborg som Danmarks Bedste til behandling af hjertesvigt. Det er andet år i træk, hospitalet løber med æren, og det skyldes i høj grad en flot holdindsats fra medarbejderne, vurderer kardiologisk overlæge Esben Hjorth Madsen.

21-01-2022

Sygeplejersker, læger, sekretærer, terapeuter og alle andre kolleger spiller en afgørende rolle, når det handler om at skabe et godt tilbud til patienter med hjertesvigt. Det fastslår overlæge Esben Hjorth Madsen fra Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg, efter at hospitalet for andet år i træk er blevet kåret som Danmarks Bedste til behandling af hjertesvigt.

- En enkelt person eller enkelt faggruppe kan ikke skabe den slags resultater alene. Det kræver en holdindsats, og det er noget af det, vi er rigtig gode til i Silkeborg. Den fælles indsats og gensidige respekt for hinandens faglighed og indsats er noget af det, der gør en stor forskel for vores alvorligt syge patienter, siger Esben Hjorth Madsen.

Opgørelsen fra Dagens Medicin er blandt andet baseret på tal fra Dansk Hjertesvigt Database. Databasen skal overvåge og sikre forbedring af behandling og pleje til alle danske patienter med hjertesvigt. Opgørelsen og placeringen i toppen siger derfor i høj grad noget om kvaliteten af den behandling, patienterne får på Regionshospitalet Silkeborg, vurderer Esben Hjorth Madsen.

Behandlingen af hjertesvigt består af en hel pakke af ydelser som blandt andet medicinsk behandling, fysioterapi og undervisning i medicin, sygdomsforståelse og fysisk træning. Og kvaliteten af behandlingen kan have stor betydning for patienternes liv og overlevelse.

- Vi er flere sygehuse, der ligger meget tæt i toppen, og det er små forskelle, der gør, at det lige er os, der løber med førstepladsen, men dejligt er det alligevel! Dertil skal siges, at den indsats der leveres nu, i høj grad er resultatet af et fantastisk arbejde med at opbygge en god organisation gennem flere år, hvilket talrige tidligere medarbejdere fortjener stor anerkendelse og ære for, påpeger Esben Hjorth Madsen.