Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.

18-02-2022

Dagens Medicin har offentliggjort, hvilke hospitaler, der er bedst til hoftealloplastik. Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet Silkeborg indtager en flot delt førsteplads.

Samlet scorer Center for Planlagt kirurgi bedst på tværs af de parametre, hospitalerne bliver målt på inden for hoftealloplastik. Scoren er baseret på de tal for behandlingskvalitet, som hospitalerne indberetter til Dansk Hoftealloplastik Register.

- Vi er meget stolte af vores forløb. Vi har ikke kun et team af dedikerede kirurger, men også et helt team omkring patienterne, fra de kommer fastende ind om morgenen, til de bliver sendt hjem om aftenen, siger ledende overlæge i Center for Planlagt Kirurgi, Thomas Klebe, som bliver suppleret af sin ledelseskollega:

- At vi kan sende patienter hjem om aftenen, samme dag som de har fået indsat en ny hofte, skyldes også i høj grad en stor indsats fra vores dygtige personale i anæstesiafdelingen. Det er vigtigt, at smertebehandlingen er tilpasset den enkelte patient. Men de gode forløb, vi skaber, er i høj grad et teamarbejde, lige fra vi modtager den fastende patient om morgenen, gennem operationen og til hjemsendelsen af patienten sidst på dagen. Disse effektive forløb kræver også, at vi er i stand til at forberede patienten grundigt, siger ledende overlæge Peter Toft.

Center for Planlagt Kirurgi vandt også forrige år Dagens Medicins pris som Danmarks Bedste til Hoftealloplastik. Men det bliver stoltheden over prisen ikke mindre af, tværtimod.

- Det betyder selvfølgelig rigtig meget for os at vinde prisen som de bedste i Danmark til hoftealloplastik. Det giver en stor stolthed blandt personalet. Men det betyder faktisk også meget for vores patienter, at vi er nogle af de dygtigste i Danmark. Det giver dem en tryghed, når de kommer til os for at blive behandlet, siger ledende overlæge Peter Toft.

Regionshospitalet Silkeborg deler førstepladsen med Regionshospitalet Randers.