DC_Klinik for Gigt og Bindevævssygdomme_DSC8135_1040px.jpg

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.

18-02-2022

Regionshospitalet Silkeborg topper endnu engang det medicinske tidsskrift Dagens Medicins rangliste over behandling af leddegigt. Samme flotte placering fik regionshospitalet sidste år.

At leve med leddegigt kan i perioder være forbundet med træthed, smerter og forringet livskvalitet. Derfor er god og hurtig behandling afgørende, og det får patienterne på Regionshospitalet Silkeborg.

Klinik for Gigt og Bindevævssygdomme, som ligger i Diagnostisk Center, står for behandlingen af leddegigt-patienter. Klinikken er en af landets største, som hver dag modtager patienter fra hele Hospitalsenhed Midts optageområde og andre dele af Region Midtjylland.

- Vi er erfarne og har fokus på at skabe gode forløb for patienterne inden for dette område. Vi har desuden en arbejdsplads, hvor alle faggrupper tager ansvar for at skabe det gode forløb til patientens bedste. Det er en stor fornøjelse at arbejde sammen med så mange engagerede kolleger hver eneste dag - sammen gør vi en forskel for patienterne, og det er det, der betyder mest for os alle i sidste ende, siger specialeansvarlig overlæge i Diagnostisk Center, Mikkel Callsen om førstepladsen.

At førstepladsen inden for behandling af leddegigt bliver en gentagelse af sidste års førsteplads på området, får ikke stoltheden til at blive mindre blandt medarbejderne i Diagnostisk Center:

- Det er et kæmpe skulderklap til hele personalegruppen. Selvfølgelig er det dejligt, at det store arbejde vi har med at give patienterne den bedst mulige kvalitet i behandlingen og de bedste forløb, bliver påskønnet. Det er en anerkendelse af vores daglige arbejde, hvor vi altid arbejder for at være tilgængelige – både over for patienterne, men også internt i forhold til sparring med og uddannelse af vores kolleger, siger Mikkel Callsen.