Foto: Colitis-Crohn Foreningen

29-03-2022

Henning Glerup, specialeansvarlig overlæge i Diagnostisk Center, blev for nylig overrasket med Colitis-Crohn Foreningens patientpris, som patienten Kaj Nielsen havde indstillet ham til at modtage.

Colitis-Crohn Foreningen (CCF) uddeler en gang i kvartalet CCFs patientpris til en sundhedsfaglig medarbejder, som yder en ekstra indsats for sine patienter.

Denne gang er prisen gået til specialeansvarlig overlæge Henning Glerup i Diagnostisk Center. Patienten Kaj Nielsen mødte op med formanden for CCF for at overrække prisen til en glad og overrasket overlæge.

- Det er en meget stor ære at modtage denne pris. Vi bestræber os på at vores patienter med kroniske tarmlidelser tilbringer så lidt tid som muligt på hospitalet og så meget tid som muligt ude i samfundet. Vi ser helst, at de mærker så lidt som muligt til deres kroniske sygdom. Derfor bestræber vi os også på at se 'hele patienten' og ikke kun på, om patienten har mavesmerter, for mange afføringer eller blod i afføringen, siger Henning Glerup og understreger, at prisen skyldes et unikt team af kolleger i Klinik for Mave- og Infektionssygdomme, der gør patientoplevelsen mulig.

Kaj Nielsen har indstillet Diagnostisk Center og Henning Glerup til prisen for altid at blive set som det menneske, han er, og ikke udelukkende som en patient – uanset hvilken læge han er blevet mødt af gennem sine mange besøg på Regionshospitalet Silkeborg.