Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.

18-02-2022

Dagens Medicin kårer Regionshospitalet Viborg som Danmarks bedste til Dialyse.

Dagens Medicin analyserer hvert år kvalitetsdata fra de danske hospitaler og finder de bedste til behandlinger og undersøgelser inden for en række sygdomme.

Nyresvigt rammer omkring 700 danske patienter årligt. De har behov for dialyse eller nyretransplantation på grund af kronisk nyresvigt.

Dialyse og Klinik for nyresygdomme hører under Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Viborg, scorer bedst på tværs af de parametre, hospitalerne bliver målt på inden for dialysebehandling. Scoren er baseret på de tal for behandlingskvalitet, som hospitalerne indberetter til Nefrologisk Selskabs Landsregister. Her scorer Dialyse højt inden for samtlige parametre, behandlingen måles på, hvilket altså bringer afsnittet op som landets bedste i 2022.

- Vi er naturligvis stolte af prisen. For at blive Danmarks bedste skal man have en tidlig indsats med dialyse. Det vil sige, at det både kræver en tidlig henvisning fra den praktiserende læge, og at vi skal planlægge en tidlig start af dialyseformen, og desuden at vi har lav hyppighed af komplikationer til behandlingen. Vi bliver også målt på dødeligheden blandt patienterne, siger ledende overlæge i Medicinsk Afdeling, Henning Danielsen.

Den ledende overlæge understreger, at de i Dialyse derfor er afhængige af et godt samarbejde med de øvrige afdelinger på regionshospitalet og med de praktiserende læger, så patienten tidligt kan få anlagt adgang til dialyse, og derved så vidt muligt undgår, at det bliver et akut forløb.

- Derfor er det vigtigt med en samlet god behandling, både før dialysen bliver igangsat og ved overgangen mellem de forskellige afdelinger. Vi er naturligvis meget glade for at modtage prisen og stolte af vores medarbejdere i klinikkerne og sengeafsnittet, som gør en stor indsats hver dag for at give patienterne den bedste behandling, siger Henning Danielsen.