Klinik for Diabetes, Knogle- og Hormonsygdomme står bag indsatsen, som nu har indbragt Silkeborg titlen som landets bedste til voksen-diabetes. Viborg vinder den samlede diabetes-kategori for indsatsen til både børn og voksen med diabetes. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Hospitalsenhed Midt ligger helt i top, når det handler om at behandle patienter med diabetes. Det konkluderer Dagens Medicin, som i år kårer Regionshospitalet Viborg som Danmarks Bedste til Diabetes og Regionshospitalet Silkeborg som vinder i underkategorien Danmarks Bedste til Voksen-diabetes.

04-02-2022

- Vi er utroligt stolte over, at Hospitalsenhed Midt ligger så flot placeret i Dagens Medicins opgørelse. Det vidner om en engageret, målrettet og faglig stærk indsats fra holdene bag diabetesbehandlingen.

Sådan lyder det fra lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen, efter at Dagens Medicin fredag kunne kåre Regionshospitalet Viborg som vinder af hovedkategorien Diabetes og Regionshospitalet Silkeborg som vinder af underkategorien Voksen-diabetes.

- Niveauet af diabetesbehandling er generelt meget højt i Danmark, så at ligge i toppen blandt de allerbedste er lidt af en bedrift, vurderer den lægefaglige direktør.

Bred indsats

Claus Brøckner Nielsen glæder sig særligt over, at både Viborg og Silkeborg får del i æren. Behandlingen af voksne med diabetes foregår både i Diagnostisk Center i Silkeborg og Medicinsk Afdeling i Viborg, mens Børn og Unge i Viborg står for behandlingen af børn med diabetes.

Regionshospitalet Viborg vinder hovedkategorien diabetes på grund af et generelt højt niveau inden for både børne- og voksendiabetes.

- Diabetes er en folkesygdom med store konsekvenser for den enkelte patient, og målet for os som hospital er at give vores patienter den bedst mulige behandling. Og det viser opgørelsen og databasetallene bag den, at vi i høj grad gør – det er en kæmpe cadeau til vores dygtige medarbejdere i Diagnostisk Center, Børn og Unge og Medicinsk Afdeling, mener den lægefaglige direktør.

Silkeborg topper inden for voksendiabetes

Ud over hovedkategorien vinder Hospitalsenhed Midt som nævnt også i underkategorien voksen-diabetes, hvor Regionshospitalet Silkeborg bliver kåret som Danmarks Bedste for tredje år i træk. Og det vækker glæde i Diagnostisk Center, fortæller specialeansvarlig overlæge Klavs Würgler Hansen fra Klinik for Diabetes, Knogle- og Hormonsygdomme.

- Det betyder meget for os at se, at vores indsats bærer frugt. Vi arbejder målrettet med kvalitetsmålinger og de data, som ranglisten er baseret på, for at sikre, at vi hele tiden leverer en god behandling til vores patienter, fortæller Klavs Würgler Hansen.

Han understreger, at der bag de flotte resultater står et tværfagligt hold af sekretærer, sygeplejersker, diætister og læger.

- Det er en gruppe engagerede fagfolk, som sætter en ære i at følge med i den rivende udvikling, der er inden for diabetesbehandling. Vi undersøger hele tiden horisonten for de nye muligheder, der blandt andet viser sig inden for diabetesteknologi og nye behandlingsformer for type 2 diabetes. Og samtidig følger vi den udvikling, der er peger frem mod et endnu tættere samarbejde på tværs af regionshospitalerne og Steno Diabetes Center Aarhus med stor interesse, fortæller Klavs Würgler Hansen.