190322 Indvielse af vaskerobotter_DSC1963_1040px.jpg

Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt indviede fredag eftermiddag den nye indlevering i RH Viborgs Sterilcentral – og de to nye logistikrobotter, Arne og Brad. Robotterne er ifølge leverandøren de første af sin art på en sterilcentral.

22-03-2019

- Det er faktisk lidt af en verdensnyhed.

Sådan lød konklusionen fra leverandører og teknikere, da energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt fredag eftermiddag indviede sterilcentralens nye indlevering og ikke mindst de to nye logistikrobotter. Robotterne er ifølge leverandøren, KEN Hygiene Systems A/S, de første af sin art på en sterilcentral – og dermed også lidt af en verdensnyhed.

- Det er et eksempel, der er værd at efterfølge, sagde ministeren med henvisning til de mange fordele, sterilcentralen høster ved at integrere ny teknologi og robotter i det daglige arbejde.

Den nye teknologi vil blandt andet spare medarbejderne for en del tunge løft og vrid i kroppen, og samtidig vil de nye arbejdsgange og vaskemaskiner betyde et reduceret vand- og elforbrug i sterilcentralen.

- Og så vil robotterne frigøre kvalificerede hænder til det, de er allerbedst til – både her i sterilcentralen og ude på de enkelte afdelinger og afsnit, påpegede oversygeplejerske Leni Abrahamsen fra Operation og Intensiv.

Dermed er ombygningen ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau et godt eksempel på, at der følger flere fordele med, når man bygger nyt og klimavenligt.

Fra leverandøren, KEN Hygiene Systems A/S, glædede administrerende direktør John Veje Olsen sig over, at sterilcentralen med robotterne Arne og Brad udvider medarbejderstaben med et par mandlige kolleger.

- Og vi skal nok komme og hjælpe med at holde MUS, hvis der skulle opstå problemer med dem, spøgte direktøren.

Du kan læse mere om den ombyggede Sterilcentral her.

 

Video: Ny teknologi i sterilcentralen

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.