190128 Frivillighedsaarangement Viborg_DSC9203_1040px.jpg

31-01-2019

I denne uge havde hospitalsledelsen vanen tro inviteret til årligt arrangement for alle Hospitalsenhed Midts frivillige. Mandag løb arrangementet af stablen på Regionshospitalet Silkeborg, og onsdag var turen kommet til Regionshospitalet Viborg.

Hospitalsledelsen var vært ved arrangementerne og benyttede anledningen til at sige tak for en fantastisk indsats til de mange frivillige kræfter, der gør en stor forskel for patienter og pårørende på Hospitalsenhed Midts hospitaler.

Hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen indledte arrangementet med at holde en præsentation for de frivillige med titlen "Året der gik". Her gjorde han status for frivilligindsatsen i 2018.

Derudover bød programmet også på en status fra frivilligsiden og ikke mindst frokost, hyggeligt samvær og mulighed for dialog og erfaringsudveksling mellem hospitalsledelsen, frivillige og ansatte.

Yder en flot og uvurderlig indsats

– De frivillige spiller en stor og vigtig rolle her på Hospitalsenhed Midt, og de er ofte de første, som vores patienter og pårørende møder, når de kommer på hospitalet. Derfor synes jeg, at det er helt på sin plads at sige dem tak og fejre frivilligheden til vores årlige to arrangementer. Vores frivillige yder en flot og uvurderlig indsats året rundt på vores hospitaler, siger HR-konsulent Nina Hildur Centio, der er koordinator af frivillighedsindsatsen på Hospitalsenhed Midt.

Til arrangementet i Viborg fik de frivillige også en introduktion til det nye akutcenter, der bliver taget i brug senere i år. Inden da skal de frivillige lære at finde rundt i den nye del af hospitalet.

Nytårskur for frivillige på Hammel Neurocenter

Også på Hammel Neurocenter er de frivillige for nylig blevet fejret. Det skete den 21. januar, hvor centerledelsen havde inviteret de frivillige i neurocentret til nytårskur for at takke dem for deres store indsats.

De frivillige på neurocentret går blandt andet ture med patienterne, hyggesnakker, spiller spil og lytter til musik med dem. Terapihunden og dens ejer er også blandt de frivillige på Hammel Neurocenter.

146 frivillige guider og støtter patienterne

Der er i øjeblikket 146 frivillige på Hospitalsenhed Midts fire hospitaler. De er en del af forskellige ordninger med frivillige. Nogle frivillige guider og støtter patienter og pårørende i hospitalernes forhaller, mens andre eksempelvis besøger indlagte patienter på forskellige sengeafsnit.

Læs mere om frivillighedsindsatsen på Hospitalsenhed Midt.  


Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.