Regionshospitalet Viborg er Danmarks bedste mellemstore hospital 2021, og Regionshospitalet Silkeborg er det næstbedste mindre hospital. Samtidig er Silkeborg et af de mest vindende hospitaler, når det gælder de enkelte behandlinger. Det oplyser Dagens Medicin, der baserer opgørelsen på nyeste kliniske data fra primært 2019.

19-02-2021

Med en førsteplads og andenplads i Dagens Medicins opgørelse over landets bedste hospitaler har Hospitalsenhed Midt igen markeret sig som en stærk hospitalsenhed, hvor patienterne kan forvente behandling af høj kvalitet.

Regionshospitalet Viborg løber i år med hovedprisen i kategorien Danmarks bedste hospital, mens Regionshospitalet Silkeborg høster seks førstepladser i de enkelte delkategorier samt en andenplads i kategorien Danmarks bedste mindre hospital. Dermed vinder Silkeborg næsten halvdelen af de 13 kategorier, hospitalet bliver vurderet i. Det vidner om store ambitioner og høj faglighed i både Viborg og Silkeborg, vurderer regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau.

- Det er meget imponerende, at hospitalerne i Viborg og Silkeborg kan holde så et højt niveau. Det fortæller om meget engagerede og dygtige medarbejdere, og samtidig viser det, at patienterne kan regne med behandling af højeste kvalitet på regionshospitalerne i Region Midtjylland, siger Anders Kühnau.

Dagens Medicin baserer sin opgørelse på kliniske databasetal fra primært 2019 samt patienttilfredshed målt ved den landsdækkende patienttilfredshedsundersøgelse. De kliniske data vægter 90 procent, mens patienttilfredsheden vægter 10 procent i den samlede vurdering.

Prisen går til medarbejderne

På Hospitalsenhed Midt glæder hospitalsledelsen sig over de flotte placeringer.

- Vi vidste det jo egentlig godt i forvejen, men det er utrolig dejligt at få bekræftet, at vi har Danmarks bedste medarbejdere, som hver dag knokler for at give patienterne den bedst mulige undersøgelse og behandling. Og særligt efter et corona-år fortjener vores medarbejdere al den hæder og ære, de kan få, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

I Dagens Medicins opgørelse opnår Regionshospitalet Viborg i alt to førstepladser og en samlet score på 92,8, hvilket altså bringer hospitalet op på en førsteplads i kategorien Danmarks bedste mellemstore hospital. Det vidner om en generelt høj standard inden for de fleste specialer.

Silkeborg bliver med en samlet score på 91,2 denne gang overgået af Sønderborg, som høster en score på 91,6 og dermed snupper den ellers vante førsteplads fra Silkeborg. Til gengæld er hospitalet med seks delpriser det tredjemest vindende hospital i hele landet sammen med hospitalet i Vejle.

- Det er simpelthen så flot! At hospitalerne i Hospitalsenhed Midt arbejder bedst inden for så mange behandlinger, er jo helt unikt. Det er vi – trods vores midtjyske beliggenhed – utroligt stolte over, siger Thomas Balle Kristensen.

I alt 8 delpriser

Samlet set vinder Hospitalsenhed Midt 8 delpriser i Dagens Medicins opgørelse, som især er baseret på tal fra de kliniske databaser inden for de enkelte specialer. Hospitalerne i Silkeborg og Viborg tager således førstepladsen på følgende behandlingsområder:

 • Voksendiabetes, Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg
 • Hjertesvigt, Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg
 • Palliativ behandling - onkologi, Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg
 • KOL (delt førsteplads), Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg
 • Knæ-alloplastik, Center for Planlagt Kirurgi, Regionshospitalet Silkeborg
 • Leddegigt, Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg
 • Børnediabetes (delt førsteplads), Børn og Unge, Regionshospitalet Viborg
 • Blødende mavesår, Kirurgi, Regionshospitalet Viborg

Chokolade til alle ansatte

På grund af COVID-19 er det desværre ikke muligt at fejre de flotte placeringer ved fællesarrangement for hospitalets ansatte i år. I stedet markeres priserne med chokolade til samtlige medarbejdere i Hospitalsenhed Midt i uge 8, når de fleste er retur fra vinterferie.

 

Fakta om Dagens Medicins opgørelse:

 • Dagens Medicin baserer sin opgørelse på kliniske databasetal fra primært 2019 samt patienttilfredshed målt ved den landsdækkende patienttilfredshedsundersøgelse. De kliniske data vægter 90 procent, mens patienttilfredsheden vægter 10 procent i den samlede vurdering. Se mere på: https://dagensmedicin.dk/dbh-2021-saadan-goer-vi/
 • Prisen som Danmarks bedste mellemstore hospital går i år til Regionshospitalet Viborg, mens Regionshospitalet Silkeborg indtager 2.-pladsen i kategorien Danmarks bedste mindre hospital.
 • Sidste år blev Regionshospitalet Silkeborg kåret som Danmarks bedste mindre hospital, mens Regionshospitalet Viborg indtog 2. pladsen som Danmarks bedste mellemstore hospital
 • Hospitalsenhed Midt rummer ud over regionshospitalerne i Silkeborg og Viborg også Regionshospitalet Skive og Hammel Neurocenter, som ikke er inkluderet i Dagens Medicins opgørelse.